dimarts, 31 de gener del 2012

Els Miserables, un musical de bandera

Les dades d’assistència al teatre publicades pels empresaris d’ADETCA és significativa: l’espectacle amb més espectadors durant el 2011 ha estat el musical Les Misérables.
I no és estrany, aquest musical ha captivat espectadors a tot el món d’ençà que es va estrenar, a França, el 1980.
Basat en la novel·la homònima de Victor Hugo, amb música de Claude-Michel Schönberg i llibret d’Alain Boublil, és un dels musicals més famosos.  Després de tots aquests anys en cartell arreu del món, el 2012 prendrà forma de pel·lícula sota la direcció de Tom Hooper, qui va dirigir l’oscaritzada El discurs del rei.
Situada al 1815, el musical comença amb la cançó Un nuevo amanecer ( en la versió en castellà), metàfora de la nova vida que li espera al protagonista, Jean Valjean. Aquest és alliberat de la presó després d’ haver passat dinou anys a galeres: cinc anys per haver robat un pa i catorze per haver provat d’escapar-se’n. Amb aquest inici, la resta de l’obra constitueix el nou despuntar del dia per a Jean Valjean i promet rica trama argumental que s’anirà descobrint de cançó en cançó.

Si en vols saber més sobre l’argument, visita l’entrada a la wikipedia o cerca el llibre a la teva biblioteca més propera.

Per a escoltar fragments d’aquest musical, et recomanem el canal de youtube de la producció en español: 



A+a+: Una definició de... musical, homònima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada